Geen huis ! Geen inschrijving, dan gebeurd er dit !

Als u denkt dat bovenstaande titel spanning en sensatie betreft dan slaat U de plank volledig mis. Onlangs schreef ik op voorneputten.nl dat armoede een heel groot probleem is op het eiland Voorne-Putten. Gemiddeld 5% in de gemeenten op het eiland. De bron waaruit dit blijkt is RTL nieuws.

Nu zegt het percentage 5% U waarschijnlijk niets, maar als we het inwonersaantal van Hellevoetsluis er op los laten dan blijkt dat dik 4000 mensen in armoede leven. Onzichtbaar voor het gemeentelijk bestuur en groot leed achter gesloten gordijnen. U denkt dat er voldoende voorzieningen zijn ? Mis, want uit cijfers van de voedselbank blijkt dat ongeveer 300 mensen een voedselpakket ontvangen. Een druppel op de gloeiende plaat.

U denkt tevens dat het U niet kan gebeuren ? Wederom mis ! Ziektekosten, huur, hypotheek en/of energie niet kunnen betalen, en de weg niet kennen of mijden ? Dat staat U onderstaande te wachten. Geen werk, of geen recht op bijstand door omstandigheden ? Dan bevind U zich in de vicieuze cirkel en gaat U van kastje naar de muur. Geen inschrijving ? Geen uitkering ! Opvang is reeds geheel vol en alleen in Spijkenisse beschikbaar. Hulpverleners vieren op dit moment vakantie en middelen schieten tekort.

Onderstaande situatie is van heden, in het Park in de Kooistee. Tussen de MCD, Basisschool “De Regenboog/Houthoeve” langs het water staat een tentje, in dat tentje verblijven 2 volwassenen. Buurtbewoners klagen over onveiligheid in het donker als zij ziich over het pas begeven van de Zalm naar de MCD of de hond uitlaten. Het is heel dichtbij en als politie verschijnt zijn ze ineens vertrokken en staan ze ergens anders ( kooisteebos ? ) Dakloos zijn is geen pretje zeker met temperaturen van -7 nachts tot -2 overdag. Het is geen sportvisser ! Eergisteren 24 februari zijn ze ook al gesignaleerd op dezelfde plek, nu heden, 27 februari 2018 13.30 uur, zijn ze er weer. Dit kan en mag niet voortduren !

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Beste Gemeente Hellevoetsluis, gezamenlijke kerken en andere hulp instanties ! U kunt het niet meer de baas of de ogen sluiten voor deze problematiek. Het is 12 uur ! De verkiezingen zijn aanstaande, is dit niet de tijd om een uitvoerbaar plan van een armoede loket onder te gaan brengen waarbij gelijk ingegrepen kan worden om dit te voorkomen ? Het is een schande dat dit anno 2018 voorkomt !

Redactie TeVo

Advertenties

2 gedachten over “Geen huis ! Geen inschrijving, dan gebeurd er dit !”

    1. Wij van de redactie bespeuren een oh ah momentje, dat er helaas gelet wordt op iets niet relevants op taalgebied, maar geen enkele empathie naar aanleiding van de situatie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s